Trädgårdskafé

Mitt i Hörnsjös böljande jordbruksbygd, bland ängar, skogar och sjöar, har jag skapat mitt paradis – Presteles trädgårdskafé!

 

Hos mig får du njuta av hemgjorda bakverk och omsorgsfullt komponerade smörgåsar med lokalproducerade råvaror.

 

Din matupplevelse ramas in de färggranna perennrabatterna och doftande rosorna, den värmande solen och de kvittrande fåglarna.

 

Ta del av min passion för mathantverk och trädgård och låt smakerna och omgivningarna inspirera dig.  
 

Välkommen hem till mig!
Mona Prestele

Monas sommar Tea Time

Under sommarsäsongen 2021, v 24 - 32 serverar vi Monas somriga Tea Time tisdag - fredag. Tea Time går att kombinera med Presteles Lyxpicknick i samma sällskap.

Boka din plats enkelt i vårt bokningssystem. Vi tar enbart emot bokade sällskap. Boka din plats eller Take away 24 h innan men senast kl 15 dagen före. Du kan välja att boka ditt bord i växthuset, trädgårdspaviljongen eller vid fint väder i trädgården på en så kallad "solskensplats".

Boka ej solskensplatser långt i förväg utan välj då växthus eller paviljong. Dessa platser kan du boka långt i förväg.

Paviljongplatsen + plats i växthus. Här är din plats garanterad även vid dåligt väderlek. Men tänk på klädsel efter väder. Paviljongerna och och växthuset är vädersäkrade och utrustade med infravärme.

 

I Tea Time ingår per person: 3 olika lyxiga små smörgåsar, 2 scones (1 med russin/ 1 utan russin) med färskost och 2 sorters hemkokt sylt och 5 olika små bakverk. Det du inte kan äta upp får du gärna ta med dig hem. :-)

Upplägget på Tea Time varierar allt eftersom vad som är moget i trädgården och vilka råvaror vi får från våra bönder i närområdet.

 

Skriv i bokningens kommentarsfält om du är i behov av specialkost samt om det finns barn i sällskapet och hur gamla de i så fall är. Vi har barnstolar att låna ut så skriv gärna om du är i behov av en.

Pris: 375:- SEK per vuxen person.

20:- SEK per levnadsår för barn. (T.ex. Tea Time för en 3 åring kostar 3 x 20:- SEK)

Det går även bra att boka Tea Time som en Take away! 
 

Presteles Lyxpicknick

Under sommarsäsongen v 24 - 32 serverar vi Presteles Lyxpicknick tisdag - fredag.

Lyckpicknick går kombinera med Monas Tea Time i samma sällskap.

Boka din plats enkelt i vårt bokningssystem. Vi tar enbart emot bokade sällskap. Boka din plats eller Take away 24 h innan men senast kl 15 dagen före. Du kan boka bord i växthuset, trädgårdspaviljong eller vid fint väder i trädgården på en så kallad "solskensplats".

Boka ej solskensplatser långt i förväg utan välj då växthus eller paviljong. Dessa platser kan du boka långt i förväg.

Paviljongplatsen + plats i växthus. Här är din plats garanterad även vid dåligt väderlek. Men tänk på klädsel efter väder. Paviljongerna och och växthuset är vädersäkrade och utrustade med infravärme.

Det här ingår i Presteles lyxpicknick: lokal ost och charkbricka, hemkokt marmelad, örtaioli, 3 sorters bröd, smör, egenodlade eller närodlade grönsaker och bär, mix med nötter och torkade frukter, iste på flaska, 1 efterrätt, kaffe

Skriv i bokningens kommentarsfält om du är i behov av specialkost samt om det finns barn i sällskapet och hur gamla de i så fall är. Vi har barnstolar att låna ut så skriv gärna om du är i behov av en.

Pris: 420:- SEK per vuxen person.

25:- SEK per levnadsår för barn. (För 3 åring kostar 3 x 25:- = 75:-)

Det går bra att boka som en Take away! 

Picknickkorgarna

Under sommarsäsongen v 24 - 32 kan du beställa våra picknickkorgar om du vill fika hos oss.

Vid fint väder/uppehåll :-), kan du boka bord ute i trädgården och njuta av olika smörgåsar, bulle, iste på flaska samt kaffe eller te. Det finns även en barnvariant.

Boka din plats och pickickkorgsvarianten enkelt i vårt bokningssystem. Vi tar enbart emot bokade sällskap.

Boka din plats eller Take away 24 h innan men senast kl 15 dagen före.

OBS: Du kan enbart förtära din picknickkorg hos oss vid fint väder/uppehåll i trädgården på en så kallad "solskensplats". Vid regn bokas din plats av automatiskt du kommer få en avbokningsbekräftelse per mail.

Det här är en bra variant om du vill besöka oss ganska spontant eller bokar några dagar i förväg där man kan redan anar hur vädret kommer att bli.

Skriv i bokningens kommentarsfält om du är i behov av specialkost.

Det går även bra att boka Picknickkorgen som en Take away! Då tar vi ut en pantavgift på 350:- per korg.