top of page
bakkurs-surdeg.heic

Bakkurser 2024/25

Upplev en härlig dag hos oss.

Lär dig något nytt om ditt favoritämne. Träffa likasinnade i mysig miljö och ät gott.

 

Vill du övernatta? Det går att boka in dig i vår mysiga B&B lägenhet.

VI erbjuder ett flertal enskilda heldagskurser inom bakning och design.

Kurserna riktar sig mot privatpersoner.

Vill du besöka oss med jobbet eller är en grupp mellan 8-12 personer så maila oss ditt önskade datum så kan vi komma överens om tid.

Maila till: mona.prestele@yahoo.com

eller skriv oss en sms: 070-6750026

Surdegsbaskurs 

Heldagskurs: kl 9-17

Datum:

höst 2024

lör 16/11​​​

Pris per person: 1.450:-

vinter/vår 2025

lör 25/1​, lör 8/2, sön 9/2, lör 1/3, sön 2/3, 

Pris per person: 1.650:-

OBS: vi behöver tyvärr höja priset, men bokar du fram till 2024/12/31 får du det gamla priset.

Betalning: förskottsbetalning per Swish,

skulle du bli sjuk eller få förhinder får du ett presentkort för en bakkurs som gäller i ett år.

Kursinnehåll:

teoridel: skötsel av surdegskulturen, olika mjölkvalitér och spannmålssorter.

praxisdel: vi bakar tre olika sorters surdegsbröd med olika tekniker.

Det ingår: frukost, lunch med soppa, eftermiddagsfika, 3 surdegsbröd att ta hem, 2 surdegar att ta hem.

Inga förkunskaper krävs.

Anmälan: sms till 070-6750026

kursledare Mona Prestele.jpg
baka med Mona_edited.jpg


"Rekommenderar varmt surdegskursen!
En otroligt givande dag i denna mysiga miljö. Mona kan konsten att lära ut på ett handfast sätt med massor av tips och idéer på vägen! 
Atmosfären, Mona, maten och självklart brödet får alla högsta betyg.
(Vår 2023/ omdöme på Facebook/ Presteles Trädgårdskafé)

 

mathantverk stenbaksugn.JPG
Lite om vår hållbarhetstänk:

Vi använder oss av lokal ved till både bakugnen och uppvärmningen av anläggningen. Våra bröd och bakverk bakas på ekologiskt svenskt mjöl. Våra matrester får våra hönor eller blir komposterad och blir jord och näring till våra odlingar.
Vill du hjälpa oss att mata våra hönor?

Har du något i ditt skafferi som du inte längre äter eller som är över datum?

Vi tar emot torra varor som: baljväxter (linser, ärtor, bönor, mm), ris, gryn, pasta, mjöl, frön, mm
Som tack för din gåva får du en lott från vår "ägg lotteri".
Du kan vinna ägg från våra hönor, ekologiskt mjöl, egentillverkad marmelad eller te samt annat roligt.
Det som du inte längre behöver blir värdefull foder till våra djur.
 
gårdsägg.jpg
Höns.jpg
bakningskurs bulle.jpg

Baka bullar!

Heldagskurs: kl 9 -17

Datum: lördag 29/4, lördag 14/10

Pris per person: 1.250:-

kursinnehåll: vi bakar nio olika sorters bullar. Lär dig variera dina bullar. Vi använder oss av en klassisk vetedeg samt en karlsbaderdeg med surdeg. Vi framställer olika fyllningar och krämer. Lär dig olika formar på bullar.

Det ingår: frukost, lunch med soppa, eftermiddagsfika, 9St olika bullar att ta hem.

Anmälan: sms till 070-6750026

bakningskurs bulle.jpg

Baka bullar!

Heldagskurs: kl 9 -17

Datum: lördag 29/4, lördag 14/10

Pris per person: 1.250:-

kursinnehåll: vi bakar nio olika sorters bullar. Lär dig variera dina bullar. Vi använder oss av en klassisk vetedeg samt en karlsbaderdeg med surdeg. Vi framställer olika fyllningar och krämer. Lär dig olika formar på bullar.

Det ingår: frukost, lunch med soppa, eftermiddagsfika, 9St olika bullar att ta hem.

Anmälan: sms till 070-6750026

bullekurs

Baka bullar!

Heldagskurs: kl 9 -17

Datum: höst 2024

lördag 9/11 (5 platser kvar)

Pris per person: 1.450:-

Datum: vinter/vår 2025

lör 15/2, sön 16/3

Pris per person: 1.650:-

OBS: vi behöver tyvärr höja priset, men bokar du fram till 2024/12/31 får du det gamla priset.

Betalning: förskottsbetalning per Swish,

skulle du bli sjuk eller få förhinder får du ett presentkort för en bakkurs som gäller i ett år.

kursinnehåll: vi bakar nio olika sorters bullar. Lär dig variera dina bullar. Vi använder oss av en klassisk vetedeg, en karlsbaderdeg med surdeg samt en tysk matig bulle. Vi framställer olika fyllningar och krämer. Lär dig olika formar på bullar.

Det ingår: frukost, lunch med soppa, eftermiddagsfika, 9 St olika bullar att ta hem.

Anmälan: sms till 070-6750026

ätbara blommor.jpg

Blommiga bakelser

Heldagskurs: kl 9 -16

Datum: mot förfrågan

Pris per person: 1.650:-

kursinnehåll: Du kommer lära dig vilka ätbara blommor det finns och hur man skapar vacker bakelsedesign. Vi plockar våra egenodlade blommor i trädgården och framställer 7 olika sorters minibakelser på bullar.

Vi bakar grunden till bakelserna och gör olika frostingar och ganache.

Det ingår: frukost, lunch med vacker sallad med ätbara blommor, eftermiddagsfika med bakelser, 7 St bakelser att ta hem.

Anmälan: sms till 070-6750026

surdegspizza.jpg
orientaliskt surdegsbröd_edited.jpg

Pizzakurs

Pizza och ljust surdegsbröd

Heldagskurs: kl 9-17

Datum 2025: lör 1/2, sön 16/2

Pris per person: 1.650:-

Betalning: förskottsbetalning per Swish,

skulle du bli sjuk eller få förhinder får du ett presentkort för en bakkurs som gäller i ett år.

kursinnehåll: skötsel av surdegskulturen,  vi framställer tomatsås och andra spännande röror och pålägg till pizzatopping, bakar olika surdegspizzor, orientaliskt vetesurdegsbröd samt ett vetesurdegsbröd.

Det ingår: frukost, lunch med surdegspizza, eftermiddagsfika med våra berömda bullar,

1 orientaliskt surdegsbröd, 1 surdegsbröd, vetesurdeg att ta hem.

Inga förkunskaper krävs.

Anmälan: sms till 070-6750026

Vill du övernatta?! Det går att boka en plats i vår B&B lägenhet.

vedeldad stenbaksugn.jpg
629be3fe-d2ac-492f-aa44-a6c42984a79c.JPG

Surdegskurs "Kulturspannmål"

Heldagskurs: kl 9-17

Datum 2025: lör 26/1, lör 15/3

Pris per person: 2.250:-

Betalning: förskottsbetalning per Swish,

skulle du bli sjuk eller få förhinder får du ett presentkort för en bakkurs som gäller i ett år.

kursinnehåll:

teoridel:skötsel av surdegskulturen, vad är kulturspannmål, vilka mjölsorter finns det, vi praxisdel: framställer 3 olika surdegsbröd, en sort med Emmer, en sort med Dalalantvete, en sort med Dinkel.

Det ingår: frukost med gröt kokt på kulturspannmål, lunch med paj på kulturspannmål, eftermiddagsfika med kakor på kulturspanmål,

de tre brödsorterna som bakades under dagen att ta hem, en surdegskultur att ta hem.

Kulturspannmålsmjöl att ta hem: 1 kg var av sorterna: Emmer, Dalalantvete, Dinkel, Korngryn (till gröt).

Anmälan: sms till 070-6750026

Vill du övernatta?! Det går att boka en plats i vår B&B lägenhet.

Inga förkunskaper krävs.

Anmälan: sms till 070-6750026

bottom of page