
Bakkurser 2025
Upplev en härlig dag hos oss.
Lär dig något nytt om ditt favoritämne. Träffa likasinnade i mysig miljö och ät gott.
Vill du övernatta? Det går att boka in dig i vår mysiga B&B lägenhet.
VI erbjuder ett flertal enskilda heldagskurser inom bakning och design.
Kurserna riktar sig mot privatpersoner.
Vill du besöka oss med jobbet eller är en grupp mellan 8-12 personer så maila oss ditt önskade datum så kan vi komma överens om tid.
Maila till: mona.prestele@yahoo.com
eller skriv oss en sms: 070-6750026
Surdegsbaskurs
Heldagskurs: kl 9-17
Datum:
vinter/vår 2025
lör 8/2, lör 1/3, sön 2/3, lör 5/4, lördag 3/5
Pris per person: 1.750:-
Betalning: förskottsbetalning per Swish,
skulle du bli sjuk eller få förhinder får du ett presentkort för en bakkurs som gäller i ett år from betalningsdatum.
Kursinnehåll:
teoridel: skötsel av surdegskulturen, olika mjölkvalitér och spannmålssorter.
praxisdel: vi bakar två olika sorters surdegsbröd (1 ljust och ett grovt) med olika tekniker.
Det ingår: frukost, lunch med soppa, eftermiddagsfika, 2 surdegsbröd att ta hem, 2 surdegar att ta hem.
Kurshäfte med surdegsskola och recept.
Extra: 2 extra recept så att du lätt kan variera bröden som du har lärt dig under dagen.
Inga förkunskaper krävs.
Anmälan: sms till 070-6750026


"Rekommenderar varmt surdegskursen!
En otroligt givande dag i denna mysiga miljö. Mona kan konsten att lära ut på ett handfast sätt med massor av tips och idéer på vägen!
Atmosfären, Mona, maten och självklart brödet får alla högsta betyg.
(Vår 2023/ omdöme på Facebook/ Presteles Trädgårdskafé)

Lite om vår hållbarhetstänk:
Vi använder oss av lokal ved till både bakugnen och uppvärmningen av anläggningen. Våra bröd och bakverk bakas på ekologiskt svenskt mjöl. Våra matrester får våra hönor eller blir komposterad och blir jord och näring till våra odlingar.
Vill du hjälpa oss att mata våra hönor?
Har du något i ditt skafferi som du inte längre äter eller som är över datum?
Vi tar emot torra varor som: baljväxter (linser, ärtor, bönor, mm), ris, gryn, pasta, mjöl, frön, mm
Som tack för din gåva får du en lott från vår "ägg lotteri".
Du kan vinna ägg från våra hönor, ekologiskt mjöl, egentillverkad marmelad eller te samt annat roligt.
Det som du inte längre behöver blir värdefull foder till våra djur.



Baka bullar!
Heldagskurs: kl 9 -17
Datum: lördag 29/4, lördag 14/10
Pris per person: 1.250:-
kursinnehåll: vi bakar nio olika sorters bullar. Lär dig variera dina bullar. Vi använder oss av en klassisk vetedeg samt en karlsbaderdeg med surdeg. Vi framställer olika fyllningar och krämer. Lär dig olika formar på bullar.
Det ingår: frukost, lunch med soppa, eftermiddagsfika, 9St olika bullar att ta hem.
Anmälan: sms till 070-6750026

Baka bullar!
Heldagskurs: kl 9 -17
Datum: lördag 29/4, lördag 14/10
Pris per person: 1.250:-
kursinnehåll: vi bakar nio olika sorters bullar. Lär dig variera dina bullar. Vi använder oss av en klassisk vetedeg samt en karlsbaderdeg med surdeg. Vi framställer olika fyllningar och krämer. Lär dig olika formar på bullar.
Det ingår: frukost, lunch med soppa, eftermiddagsfika, 9St olika bullar att ta hem.
Anmälan: sms till 070-6750026

Baka bullar!
Heldagskurs: kl 9 -17
Datum: vinter/vår 2025
sön 16/3, sön 4/5
Pris per person: 1.750:-
Betalning: förskottsbetalning per Swish,
skulle du bli sjuk eller få förhinder får du ett presentkort för en bakkurs som gäller i ett år.
Kursinnehåll: vi bakar sex olika sorters bullar. Lär dig variera dina bullar. Vi använder oss av klassisk svensk vetedeg samt en tysk vetedeg som är lite matigare. Vi framställer olika fyllningar och krämer. Lär dig olika formar på bullar.
Det ingår: frukost, lunch med soppa, eftermiddagsfika, 6 St olika bullar att ta hem.
Kurshäfte med recept.
Anmälan: sms till 070-6750026

Blommiga raw food bakelser
Heldagskurs: kl 9 -16
Datum: 14/6
Pris per person: 1.750:-
kursinnehåll: Du kommer lära dig vilka ätbara blommor det finns och hur man skapar vacker bakelsedesign. Vi framställer olika hälsosamma och färgglada raw food bakelser
Det ingår: frukost, lunch paj och vacker sallad med ätbara blommor, eftermiddagsfika med raw food bakelser, 4 St bakelser att ta hem.
Kurshäfte med recept.
Viktigt! Du får inte vara allergisk mot nötter!
Anmälan: sms till 070-6750026


Pizzakurs
Surdegspizzor från 3 olika länder
Heldagskurs: kl 9-17
Datum 2025: lör 1/2
Pris per person: 1.750:-
Betalning: förskottsbetalning per Swish,
skulle du bli sjuk eller få förhinder får du ett presentkort för en bakkurs som gäller i ett år.
kursinnehåll: skötsel av surdegskulturen, vi framställer tomatsås och andra spännande röror och pålägg till pizzatopping, bakar olika surdegspizzor, pidé (turkisk pizza), orientaliskt surdegsbröd och tysk flammkuchen.
Det ingår: frukost, lunch med surdegspizza, eftermiddagsfika med söt pizza. Pizzadeg och två olika surdegskulturer att ta hem.
Kurshäfte med surdegsskola och recept.
Inga förkunskaper krävs.
Anmälan: sms till 070-6750026
Vill du övernatta?! Det går att boka en plats i vår B&B lägenhet.


Surdegskurs "Kulturspannmål"
Dinkel och Emmer
Heldagskurs: kl 9-17
Datum 2025: lör 15/3
Pris per person: 2.200:-
Betalning: förskottsbetalning per Swish,
skulle du bli sjuk eller få förhinder får du ett presentkort för en bakkurs som gäller i ett år.
kursinnehåll:
teoridel:skötsel av surdegskulturen, vad är kulturspannmål, vilka mjölsorter finns det, vi praxisdel: framställer olika surdegsbröd, ett med dinkel och ett med emmer.
Det ingår: frukost med gröt kokt på kulturspannmål, lunch med paj på kulturspannmål, eftermiddagsfika med kakor på kulturspanmål,
de två brödsorterna som bakades under dagen att ta hem, en surdegskultur att ta hem.
Kulturspannmålsmjöl att ta hem: 1 kg emmermjöl och 1 kg dinkelmjöl.
Kurshäfte med surdegsskola och recept.
Extra: recept på paj och kakor med kulturspannmål ingår.
Anmälan: sms till 070-6750026
Vill du övernatta?! Det går att boka en plats i vår B&B lägenhet.
Inga förkunskaper krävs.
Kursen passar bra för personer som vill undvika vete i sin kost.
Anmälan: sms till 070-6750026