Presteles Trädgårdskafé & Logi

Kursgård, konferenser, bed and breakfast, upplevelsepaket och samarbeten med andra lokala aktörer, bland annat Åbrånets Limousin 

©2019 Presteles Trädgårdskafé

Bilderna på hemsidan är tagna av Stephanie Robert

Presteles Trädgårdskafé

Trädgårdskaféet är hjärtat på Presteles Trädgårdskafé och logi. Här hålls kurserna, serveras frukost och fika, bakas bröd och bakverk samt säljs olika ekologiska produkter och hantverk. Här sitter du antingen inomhus i vår mysiga Kafésalen eller utomhus i Trädgårdskaféets uteservering där du har utsikt över Hörnsjös vackra kulturlandskap samt visningsträdgården.

OBS: Boka innan om du vill gå en trädgårdsvisning under ditt besök!

 

Höst 2019

Vi håller öppet på fredagar kl 14-18!

Eller så kan du boka andra tider via mail!

Monas Afternoon Tea

Vi hyller den engelska fikatraditionen Tea Time på vårt sätt. Nämligen med en tysk-svensk twist. Ta med din familj eller dina kära vänner så kommer det att bli en oförglömlig upplevelse!

Så här går det till: 
Vi dukar upp ett stilfullt bord med fin bordsduk, äkta porslin och trädgårdens blommor. Sedan hälsar vi er välkommen och så börjar vi ceremonin. Ni får ett urval ekologiska teer som ni får smaka samt ekologiskt lokalrostat kaffe. Till våra unga gäster serverar vi antingen saft eller varm choklad efter önskemål. Höjdpunkten utgörs av våningsfaten som är fyllda med de godaste bakverken i små format samt smarriga minismörgåsar med bästa pålägget. Då återstår det bara att njuta hela eftermiddagen lång. Efter önskemål erbjuder vi även helt vegetarisk eller vegansk Teatime. 

 

Pris

Vuxen: 295kr/person, 
Barn: 15kr/ålder, t.e.x en fyraåring 15:- x 4 = 60:-

Under hösten serverar vi Monas Tea Time bara på enstaka tillfällen. Maila ditt önskemål om när ni vill besöka oss för en Tea Time så att vi kan komma överens när vi kan ta emot er! Vänligen meddela oss eventuella allergier eller specialkost tillsammans med din bokning!

Trädgårdskaféet är kravcertifierat. 

 

Våra bröd och bakverk bakar vi med bästa ekologiska råvaror i våran tyska vedeldade stenbaksugn. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på gården

 

Gårdsbutiken

Inne i Presteles Trädgårdskafé hittar du vår gårdsbutik.

Bagerifredagar i Hörnsjö

På fredagar är det bakdag på Trädgårdskaféet. Vi bakar olika sorters matbröd och sötebröd. Det går även att fika på plats. Läs mer

 

Boka gärna bord i förväg så kan vi garanterar dig en plats!
 

Hösten 2019

Fredagar (from 16/8)

På fredagar har vi bakdag, där kan du besöka oss mellan kl 14-18 och köpa bröd och bakverk hem. Då serveras det även enklare fika som smörgåsar och bakverk med dopp förstås.

 

För att minska matsvinn, jobba hållbart och för din bästa upplevelse önskar vi att du boka bord innan ditt besök! Då kan vi tar hand om dig så gott vi bara kan!

Höstsäsongen 2019 pågår mellan 16/8 - 29/9

Vintern 2019/2020

Fredagar

På fredagar har vi bakdag, där kan du besöka oss mellan kl 14-18 och köpa bröd och bakverk hem. Då serveras det även enklare fika som smörgåsar och bakverk med dopp förstås.

Grönt julbord

From 2/12- 22/12 dukar vi upp vår populära vegetariska och veganska julbordet

Boka när du vill komma!

 

För att minska matsvinn, jobba hållbart och för din bästa upplevelse önskar vi att du boka bord innan ditt besök! Då kan vi tar hand om dig så gott vi bara kan!

Vintersäsongen pågår from 1/12 2019

sedan stänger vi under julen och öppnar igen den 1/2 2020